Svensk Solenergi / Om oss / Solenergipriset / Hissingen Logistikpark
  • Print
  • Facebook
  • LinkedIn

Hissingen Logistikpark

Årets anläggning (driftsatt 2020) tilldelas Hissingen Logistikpark. För andra året i rad plockar fastighetsbolaget Castellum hem det prestigefyllda Solenergipriset, med följande jurymotivering:

 

Castellum har med högt ställda mål för sin solcellsutbyggnad visat att målmedvetenhet ger resultat. För anläggningen på Hisingen Logistikpark tilldelas Castellum Svensk Solenergis utmärkelse Årets anläggning. Projektet visar möjligheterna att använda logistikbyggnaders tak för storskalig applicering av solceller samt vilken enorm potential den typen av projekt utgör.

Anläggningen på Hisingens Logistikpark är med sina 8 730 solpaneler den hittills största solcellsanläggningen på platta tak i Norden - något som vi har stor tillgång till i Sverige. Projektet visar hur noggrannhet, kunskap och entreprenörskap kan förverkliga höga ambitioner och infria en stark framtidstro. Castellum visar med Hisingens Logistikpark hur solenergi kan uppfylla energi- och klimatmål på ett affärsmässigt sätt”.

 

Kontakt: 

 

Priset delades ut i samband med en digital prisceremoni, med Svensk Solenergis vd Anna Werner, som prisutdelare.
 

Jury: Mikaela Lenz, Västfastigheter. Peter Kovacs, RISE. Liane Thuvander, CHALMERS. Lars Andrén, Drivkraft.

Kontakta oss

Svensk Solenergi
Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

08-441 70 90

öppet vardagar 09–15

info@svensksolenergi.se

Senaste nyheterna

2021-06-11

Nu är SIS-handboken klar

Handbok för montering av utanpåliggande solpaneler på yttertak är klar. Såväl föreningen som många enskilda medlemsföretag har varit aktiva i framtagandet av boken som ges ut av Svenska Institutet för Standarder.

2021-06-03

Viktiga steg mot hållbara leveranskedjor

För medlemskap i Svensk Solenergi ställs krav på etik, produktkvalitet, yrkesmässig kompetens och lämplig organisation. En viktig pusselbit är hållbara leveranskedjor för de produkter som våra medlemsföretag använder eller tillhandahåller.

2021-06-01

Debatt: Regler och skatter bromsar solenergisatsningar i Sverige

Det var budskapet i debattinlägget från företrädare för Svensk Solenergi i DN Debatt i söndags.

2021-05-25

Hur många jobb skapar solenergi?

EU har som mål att bli klimatneutralt till år 2050. Satsningen på klimatet ska ge fler nettojobb trots planer på att avveckla den arbetsintensiva kolkraften.

2021-05-20

Riksdagen höjer gränsen för skatten på egenanvänd el

Igår den 19 maj klubbade äntligen riksdagen en höjning av gränsen för skatteundantaget på egenanvänd el – ett efterlängtat beslut för solenergibranschen.