Svensk Solenergi / Om oss / Eko-Sol
  • Print
  • Facebook
  • LinkedIn

Eko-Sol

Svensk Solenergi ingår i en referensgrupp för projektet Eko-Sol. Syftet med projektet är att ta vara på den värdefulla marken som finns i solcellsparker och där gynna biologisk mångfald och ekosystemtjänster – en spännande möjlighet då solcellsparkerna i Sverige statigt ökar samtidigt som det sker en minskning av den biologiska mångfalden i landet. 

Projektet Eko-Sol är finansierat av Energimyndigheten och genomförs av forskningsinstitutet Rice och ekologikonsulten Ecogain. 

 

Läs mer på Rice hemsida.

 

Kontakta oss

Svensk Solenergi
Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

08-441 70 90

öppet vardagar 09–15

info@svensksolenergi.se

Senaste nyheterna

2021-06-11

Nu är SIS-handboken klar

Handbok för montering av utanpåliggande solpaneler på yttertak är klar. Såväl föreningen som många enskilda medlemsföretag har varit aktiva i framtagandet av boken som ges ut av Svenska Institutet för Standarder.

2021-06-03

Viktiga steg mot hållbara leveranskedjor

För medlemskap i Svensk Solenergi ställs krav på etik, produktkvalitet, yrkesmässig kompetens och lämplig organisation. En viktig pusselbit är hållbara leveranskedjor för de produkter som våra medlemsföretag använder eller tillhandahåller.

2021-06-01

Debatt: Regler och skatter bromsar solenergisatsningar i Sverige

Det var budskapet i debattinlägget från företrädare för Svensk Solenergi i DN Debatt i söndags.

2021-05-25

Hur många jobb skapar solenergi?

EU har som mål att bli klimatneutralt till år 2050. Satsningen på klimatet ska ge fler nettojobb trots planer på att avveckla den arbetsintensiva kolkraften.

2021-05-20

Riksdagen höjer gränsen för skatten på egenanvänd el

Igår den 19 maj klubbade äntligen riksdagen en höjning av gränsen för skatteundantaget på egenanvänd el – ett efterlängtat beslut för solenergibranschen.