Svensk Solenergi | Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Nominerade till Solenergipriset 2016
  • Print
  • Facebook
  • LinkedIn
2016-04-01
|Solenergipriset

Nominerade till Solenergipriset 2016

Prisceremonin hålls under Solforum 2016, 7 april klockan 10.15, Clarion Hotel Skanstull med bland andra föreningens ordförande Ewa Wäckelgård som prisutdelare.


Svensk Solenergi delar för trettonde gången ut ”Årets solenergipris” och ceremonin hålls under Energimyndighetens Solforum 2016 i Stockholm.    

– Precis som tidigare år fick vi in tiotalet kvalificerade nomineringar så det är ingen enkel uppgift för juryn att välja ut pristagarna, säger Jan-Olof Dalenbäck, sekreterare i Svensk solenergi.

Till Årets anläggning 2015 har följande anläggningar nominerats

En stor lagerlokal med en fasadintegrerad solcellsanläggning i Örnsköldsvik (BAE Systems Hägglund), ett kommunhus med solcellsmoduler för solavskärmning i Alvesta (Allbohus), solcellsanläggningar på flerbostadshus i Råslätt (Vätterhem) och en solcellspark på Skaraborgs sjukhus (Västfastigheter).

Bright Livings nya bostadsområde med takintegrerade solcellsmoduler i Stadsskogen i Alingsås. En solcellsanläggning på AFA fastigheter på Södermalm (Eneo solutions) och en solcellsanläggning på fastigheten Kassören 10 i Linköping (HSB).

Två småhus med integrerade solcellsanläggningar i Huddinge respektive Växjö (Markus Leidner respektive Simone Kreutzer) och en solvärmeanläggning integrerad i en bullerskärm i Lerum (Lerums kommun).

”Årets anläggning” avser en anläggning som kan marknadsföras som ett bra exempel och ges till den som låtit uppföra anläggningen (anläggningsägare). Juryn ska be­akta såväl ekonomi som tekniskt utförande. Avser såväl solvärme- som solelanlägg­ningar, varför man kan överväga att dela ut två pris alternativt dela ut ett eller flera omnäm­nande.” 


Prisceremonin hålls klockan 10.15 torsdag den 7 april under Solforum 2016 på Clarion Hotel, Skanstull, Stockholm, med Svensk Solenergis ordförande Ewa Wäckelgård och en representant från Energimyndigheten, som prisutdelare.

 

Jan-Olof Dalenbäck, sekreterare i
Svensk Solenergi, 070-537 31 53
jan-olof @ svensksolenergi.se

 


 
Bilder på förra årets pristagare, fri användning i redaktionella sammanhang, ange www.svensksolenergi.se som källa. Klicka på respektive bild för bättre upplösning.


Solenergipriset 2015: Årets anläggning 2014, Bronsfastigheter - Kv Gruset 1.


Solenergipriset 2015: Hedersomnämnande 2014 Uppsalahem – Frodeparken.