Svensk Solenergi / Nyheter / Nyheter 2015 / Tack Lars och lycka till!
  • Print
  • Facebook
  • LinkedIn
2015-04-27
|Övrigt

Tack Lars och lycka till!

Från föreningens sida vet vi att vår nu före detta ordförande, Lars Andrén, kommer att fortsätta sprida glädje. Inte minst den 23 maj när han springer Varvet för välgörande ändamål. Startavgiften går till Clowner utan gränser.


Det började 1989 då vi båda, efter sammanslagning av en forskarförening och en industriförening, blev valda till suppleanter i styrelsen för den nybildade föreningen "Svenska solenergiföreningen".  Du var suppleant för Göran Hultmark, TeknoTerm, och undertecknad var suppleant för Lars Broman, Högsskolan Dalarna.

Du tog sedan två sabbatsår,1993–94, innan du blev vald till ordförande första gången 1995. Att du skulle fortsätta som ordförande i 20 år var nog ingen som kunde förutse, men en kombination av många ups and downs inom det svenska solenergiföretagandet och ett jobb som egenföretagare och författare har gjort dig mindre konjukturkänslig än flertalet övriga knappt 70 personer som engagerats i föreningens styrelse sedan 1989.

April 2019

Vi har varit sparsamma med att dela ut vårt förtjänstdiplom, men om inte förr så bör du nog redan nu boka in årsmötet 2019 då föreningen firar 30-årsjubileum!

Maj 2015

Från föreningens sida vet vi att vår Lars Andrén kommer att fortsätta sprida glädje, inte minst den 23 maj när han springer Varvet för välgörande ändamål. Startavgiften går till Clowner utan gränser.

Så, inte bara tusen tack, tusen tack för vart och ett av de tjugo åren – närmare bestämt tjugoen tusen nittiosju och ett halvt tack.

 

Jan-Olof Dalenbäck, för vänner och
kollegor i Svensk Solenergi

 

 

Clowner utan Gränser skickar varje år några av Sveriges bästa clowner, jonglörer, akrobater och musiker till några av världens värst drabbade platser. Med föreställningar, lek och workshops väcker de hopp, skratt och drömmar hos de barn som behöver det allra mest. Clowner utan Gränser arbetar bland annat i flyktingläger, på center och på gatorna i Jordanien, dit hundratusentals syriska barn och vuxna flytt.