Svensk Solenergi | Start / Nyheter / Kalendarium / Webbinarium: Uppföljning Rikta Rätt

Webbinarium: Uppföljning Rikta Rätt

2021-03-19

Vi genomför en första uppföljning av Rikta Rätt tillsammans med Energiföretagen.

Under det första webbinariet som vi hade den 30 november berättade Energiföretagen om projektet Rikta Rätt – en ny lista med godkända växelriktare.

Växelriktare måste uppfylla vissa (främst av EU) ställda krav innan de ansluts till elnätet. Elinstallatören anmäler uppgifter (från producenten) om växelriktare i en föranmälan till elnätsföretaget, som ska kontrollera att kraven för växelriktaren uppfylls.

Energiföretagen gör just nu en lista över godkända växelriktare på sin nya webbplats – Rikta Rätt. Samma typ av förfarande tillämpas redan i Danmark.

Tanken är att Rikta Rätt ska förenkla anmälan av växelriktare och säkerställa att de uppfyller kvalitets- och säkerhetskrav. För att komma med på listan behöver uppgifter om växelriktaren mejlas in till Energiföretagen Sverige - gör det! En bedömningsgrupp granskar anmälningar och inkluderar efter godkännande nya växelriktare på listan. I bedömningsgruppen ingår representanter från flera elnätsföretag.

 

ANMÄL DIG HÄR

 

Uppföljningswebbinariet om Rikta Rätt är flyttat en månad framåt till den 19 mars eftersom lanseringen av den första Rikta Rätt-listan flyttats till den 1 mars.

 

Kontakta oss

Svensk Solenergi
Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

08-441 70 90

öppet vardagar 09–15

info@svensksolenergi.se

RSS Feed